Poklon detetu za 18. rođendan

Kako biste reagovali na ideju da počnete da spremate poklon detetu za 18. rođendan, onog trenutka kada se rodi? Šta vam prvo pada na pamet?

Ne, nije fond za fakultet (ili svadbu, šta ko više voli), i nije štedna knjižica… Imam predlog za nešto mnogo vrednije, nešto čemu će se više obradovati (bar se ja tome nadam).

Čitao sam pre jedno 5 godina o toj ideji (znači, nisam je se ja setio), i iako sam odmah „na keca“ mislio da je odlična, na žalost nikad nisam krenuo sa njom. Do juče. Evo o čemu se radi.

Registrujte gmail nalogu detetu odmah. Naravno, moraćete da slažete pri registraciji da je dovoljno staro, ali šta je to u odnosu na silne laži po internetu 🙂 Time ćete da mu rezervišete iole normalnu email adresu, iako će već i sada to biti teško. A zamislite kako će da bude za 15 godina. Ali ne brinite, nije ovo ta sjajna ideja, iako nije ni ova loša. Ima još nešto.

Pišite s vremena na vreme pismo na tu adresu. Šta se desilo, šta je uradilo, čemu se obradovalo, naljutilo. Zbog čega ste se smejali, koji ste film pogledali, o čemu ste diskutovali. Pošaljite neku sliku, ili video zapis. Šta god mislite da je interesantno. Ili da će biti interesantno za 15 (plus, minus) godina.

Za 18. rođendan, spremite jednu lepu kovertu. A u koverti parče hartije na kojem su ispisana samo dva podatka: email adresa i lozinka. I nemojte ništa više da kažete. Sačekajte da uključi računar, i otvori email. Uživajte u reakciji dok čita kako ste vi doživeli njegovih ili njenih 18 godina. Ja znam da ću ja da uživam i da će srce da mi bude ispunjeno.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišete koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavi se /  Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišete koristeći svoj Facebook nalog. Odjavi se /  Promeni )

Povezivanje sa %s